kngf merk genootschap lijn b

 Kootstertille: 0512 - 33 17 77      

 Leek:              0594 - 74 56 04

Over Fysio de Tille

fotogevel

Bij Fysio de Tille kunt u terecht met klachten aan het bewegingsapparaat. De aanleiding van deze klachten kan zeer divers zijn: overbelasting, ongeval, ziekte, stress, sportblessures etc.

Het is tegenwoordig een hele kunst om je lichaam in balans te houden: we stellen hoge eisen aan onszelf, en het moet ook altijd heel snel. Dan kan het best lastig zijn, als uw lichaam protesteert aandacht aan het leren omgaan met uw klachten.

Fysio de Tille biedt diverse vormen van hulp, zoals oefentherapie, massage, ontspanningstechnieken, fysiotechniek (apparatuur) etc.

 

Mw. Fokje de Wit-de Graaf     BIG 59063798404

Fokje groot

Ondertussen werk ik al een mooi aantal jaren bij Fysio de Tille. Het is een fijne plek om te kunnen werken, en samen met mijn collega’s verlenen we zorg vanuit onze eigen visie.

Kunnen herstellen of met je klachten kunnen leven heeft met veel verschillende dingen te maken, veel meer dan alleen de handelingen die een therapeut kan doen.

Om vrijuit te kunnen leven en bewegen moet er een balans zijn tussen wat we doen, wat we voelen en wat we denken. Als we een van de die drie overslaan of negeren dan ontstaan er vaak klachten of blijft herstel uit. We kunnen dan lang doorlopen met een lijf wat niet mee wil of juist dingen vermijden die ons goed doen.

Het kunnen voelen wat er in je lijf gebeurt als je iets doet (of niet doet) is iets wat niet altijd vanzelf gaat. In mijn werk vind ik het bewust worden van deze mechanismen erg belangrijk. De manier waarop is voor iedereen anders. Dat maakt het werk in de fysiotherapie bijzonder.

In mijn eigen leven met mijn werk, gezin en allerlei sociale activiteiten is balans houden net zo belangrijk, daarom kies ik het liefst voor dingen waar ik energie van krijg, zoals op pad zijn met mijn gezin, motorrijden, korfballen en heerlijk niksen!

  

Mw. Amarins Wijma-Wester     BIG 09910196904 

Ik ben in 2008 afgeAmarinsstudeerd als Fysiotherapeut in Groningen en mag sinds maart 2014 het team van Fysio de Tille versterken. Momenteel werk ik hier op de maandag en donderdag. Tijdens mijn studie Fysiotherapie kwam ik er al achter dat ik chronische pijn heel interessant vind. Hier heb ik mij de afgelopen jaren dan ook steeds verder in ontwikkeld en verdiept. Op 1 februari 2021 ben ik op dit onderwerp gepromoveerd. Ook nu ben ik nog betrokken bij wetenschappelijk onderzoek.

Als iemand klachten heeft, pijn, vermoeidheid of andere problemen zijn er vaak veel factoren die hier invloed op hebben. Daarnaast zijn zoveel onderdelen in ons leven die veranderen op het moment dat we klachten hebben. Je kunt bijvoorbeeld niet meer sporten, of werken lukt niet meer zo goed. Ik kijk graag samen met de persoon naar wat er speelt en hoe we hier weer invloed op uit kunnen oefenen. Het leukste van mijn werk vind ik de eer dat ik een tijdje, soms wat korter soms wat langer, mee mag lopen op het pad wat de patiënt volgt en we samen dit pad wat makkelijker kunnen maken.

Thuis hebben we een hummeltje rondlopen, dus mijn vrije tijd wordt daar vooral mee gevuld. Verder ga ik graag naar mijn paard toe, lees ik graag en waar mogelijk vind ik sporten erg fijn.

 


Mw. Ilona Keizer-Nienhuis     BIG 99917254004

Ilona

Ik ben in 2013 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Sinds oktober 2016 ben ik werkzaam bij Fysio de Tille. Tijdens mijn vooropleiding Sport en Bewegen heb ik mijn passie voor sport en het menselijk lichaam ontwikkeld. De combinatie sport, fitness en fysiotherapie zorgt ervoor dat ik meer ervaring heb op het gebied van revalidatie en sportblessures.

In de afgelopen 3 jaar heb ik mij verder ontwikkeld in de fysiotherapie bij oncologie. De fysiotherapeutische behandeling tijdens en na de diagnose kanker vraagt door de complexiteit van deze ziekte, extra scholing en kennis. Daarom neem ik deel in het Netwerk Oncologie Fysiotherapie Friesland (NOFF.nu).

Het leuke aan dit brede vakgebied vind ik het behandelen en begeleiden van verschillende mensen met elk zijn eigen lichamelijke klachten en of ziekte. Elk mens is uniek en heeft een eigen vorm van therapie nodig.

 

 

Mw. Hester den Bandt     BIG 89035198704

hester

Sinds oktober 2023 mag ik het team fysiotherapeuten versterken bij Fysio de Tille. Ik ben Hester den Bandt en sinds april 2000 afgestudeerd als fysiotherapeute. De eerste jaren heb ik in het westen van Nederland gewerkt. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als algemeen fysiotherapeute ben ik mij gaan specialiseren tot manueel therapeute. Daarin wordt de kennis over nek-, rug-, schouder-, heup- en knieklachten vergroot. Naast de kennis heb ik verschillende speciale technieken geleerd om toe te kunnen passen bij de verschillende klachten.

In augustus 2011 kreeg ik de mogelijkheid om docent te worden voor de opleiding Fysiotherapie. Tot op de dag van vandaag vind ik deze combinatie van beide banen heel mooi: het vult elkaar goed aan. In augustus 2015 startte ik mijn promotie traject aan de Vrije Universiteit Brussel, die ik in april 2022 afrondde met een openbare verdediging van mijn proefschrift. Ik heb mij verdiept in een bepaalde pijnmechanisme die mensen met langdurig lage rugpijn kunnen hebben. Tijdens deze periode was ik nog steeds werkzaam in de fysiotherapie praktijk en als docent.

Het werken in de praktijk is in de tussentijd verhuist van het westen naar Friesland. Zo heb ik enkele jaren in Dokkum-Damwoude gewerkt en enige tijd in Oosterwolde. Ik hou van de nuchtere Friese mentaliteit. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis opgedaan op het gebied van chronische pijn en een luisterend voor mensen met deze problemen ontwikkeld. Als mensen bij mij komen, probeer ik altijd het probleem achter de persoon te weten te komen om vervolgens samen te bespreken hoe samen (fysiotherapeutisch) het gezondheidsprobleem aan te pakken.

 

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates