kngf merk genootschap lijn b

 Kootstertille: 0512 - 33 17 77      

 Leek:              0594 - 74 56 04

Biofeedback

Er gebeurt de hele dag door van alles in ons lichaam. We bewegen, praten, eten en slapen en ondertussen zijn er heel veel onbewuste processen gaande om dat allemaal mogelijk te maken.

Ons zenuwstelsel regelt bijvoorbeeld hartslag, bloeddruk, spierspanning en ademhaling zodat we altijd genoeg energie hebben en herstellen van onze bezigheden.

Maar wat nu als je juist weinig energie hebt, of niet goed hersteld? Dan kan het zijn dat er een verstoring is in het onbewuste zenuwstelsel.bio klein

Door middel van biofeedback kunnen we dit zichtbaar maken. Met een aantal sensoren meten we de spierspanning, hartslag, manier van ademen, temperatuur van de hand en de transpiratie op de vingertoppen. De metingen komen direct op het computerscherm en zo zie je hoe je lichaam reageert op inspanning en op ontspanning.

Eén van de mogelijkheden is het maken van een stressprofiel waarbij we alle metingen gelijktijdig doen en je ondertussen een aantal opdrachten geven gericht op mentale inspanning (bijvoorbeeld rekenen) en op ontspanning en ademhaling. Als je weet hoe je lichaam reageert op stress kun je ook gericht oefenen op het onder controle houden van die reactie zodat je beter met stressvolle situaties kunt omgaan of beter leert ontspannen.

Biofeedback biedt ook uitkomst bij het oefenen van specifieke spieren en bijvoorbeeld het optimaliseren van je (werk)houding.

Er zijn diverse klachten waarbij behandeling met biofeedback bewezen effectief is:

• Angst
• Spanningshoofdpijn en migraine bij volwassenen
• Hoge bloeddruk
• Temporo Mandibulaire klachten = spanning in het kaakgewricht
• Artritis
• Chronische pijn
• Hoofdpijn en migraine bij kinderen

BIGtheme.net Joomla 3.3 Templates